Ingredience: Těsto: 1/2 kg hladké mouky, 1 lžička soli, 3 lžičky cukru, 1 a 1/2 dcl oleje, 2 a 1/2 dcl mléka, kvasnice Náplň: rajčatový protlak, kečup, česnek (nemusí být), koření na pizzu, pórek, salám, tvrdý sýr, žampiony z konzervy, můžeme přidat cokoliv dle vlastní chuti | |
Postup přípravy: Z mléka a kvasnic uděláme kvásek. Vypracujeme těsto. Dle potřeby přiléváme teplou vodu. Poté těsto vypracujeme, necháme ho odležet a nakynout. Potom ho rozválíme na igelitu a klademe na plech či formu. Malý protlak smícháme s kečupem, kdo má rád může přidat i prolisovaný česnek. Touto směsí potíráme těsto a posypeme kořením na pizzu. Pak přidáme pórek, salám, tvrdý sýr, žampiony a znova sypeme kořením. Těsto necháme ještě nakynout a pečeme asi tak 20 minut na 250 °C. | |